Tämä tapahtui eilen, ei siis mikään aprillipila.

Rullanen koki kesken shoppailun herätyksen: Mene näöntarkastukseen. Ja meni ja sai ajan heti.

Ystävällinen optikko teki taitavasti tarkastuksen ja totesi saman, minkä Rullanen oli jo itsekin aavistellut, tarvitaan lisätehoa laseihin. Siis silmälaseihin! Enää eivät tiimarit riitä, vaikka Rullanen onkin käyttänyt pääsääntöisesti smarketin/citymarketin laseja - tähän asti, nyt nekään eivät enää riitä.

Tässä tämänhetkistä valikoimaa. Joistakin kätköistä saattaa löytyä vielä tiikeriraidalliset ja toiset turkoosit.

 

Nimittäin, kun Ajoneuvohallintakeskus puolenkymmentä vuotta sitten ilmoitti Rullasen olevan keski-ikäinen ja komensi näöntarkastukseen, Rullanen meni Komealle optikolle. Komea optikko tutki ja sanoi, että jos pärjäät tiimareilla ok, mutta sitten kun et enää pärjää, tiedät mistä meidät löytää! 

Sillä kertaa Rullanen päätti ottaa ilon irti lukulaseista ja monenlaisia laseja on tullut ja mennyt, sävy sävyyn hiuksien, vaatteiden tai korujen kanssa.

Vaan ei ollut Komea optikko siellä, oli tämä Ystävällinen optikko. Ystävällinen optikkokin sanoi, että saa niitä tiimareitakin käyttää tarvittaessa lukemiseen.

Kaiken tämän selittelyn jälkeen Rullanen otti koekäyttöön kahdet kehykset MONITEHOLASEIHIN (kamalan tehokas sana) ja vahvuuksilla oleviin aurinkolaseihin.

Punaiset aurinkolasikehykset eivät ole aprillipila, vaan niihinkin voi laittaa aurinkolasilinssit.

Kotona Pikkusisko halusi ottaa itselleen upean kultaisen silmälasikotelon, ei saanut sitä, se oli vain lainassa, sekin.

Onpa ollut hankalaa tehdä päätös, kummatko?

Päätös syntyi aprillipäivänä, eikä ollut aprillipila.

Nähdään sitten myöhemmin.

 

PS. Kävin 2.4.12 palauttamassa koekäytössä olleet kehykset. Tällä kertaa asioin sen Toisen Komean optikon kanssa, joka ei ollut lauantaina töissä. Hän oli myös ystävällinen ja lupasi kultaisen aurinkolasikotelon harakoiden sukua olevalle Pikkusiskolle.

Pienestä asiasta tuli hykerryttävän hyvä mieli. Osin siksi, että Toinen Komea optikko oli ystävällisyyden lisäksi ehdottomasti myös Mukava.